Zo verzorg je je spa of jacuzzi

Foto:

Advertorial – Wanneer je een spa of jacuzzi gaat kopen, dan wil je natuurlijk ook dat deze lang meegaat. Zo kun je namelijk lang blijven genieten van de vele voordelen die een spa of jacuzzi met zich meebrengt, zoals verminderde stress en minder spierpijn. Maar hoe verzorg je je spa of jacuzzi goed? Elite wellness legt het je uit.

Spoel jezelf goed af

Waarschijnlijk duik je het liefste gelijk in de spa, wanneer je daar zin in hebt. Toch is het verstandig om jezelf eerst goed af te spelen. Zo spoel je namelijk make-up resten, resten van haarproducten, zonnebrand en andere middelen van je lijf en zwemkleding af. Zo komen deze resten niet in het water terecht, waardoor het water later schoon en hygiënisch blijft. Ook blijft het water zo beter in balans.

Dek de spa af

Gebruik een deksel of speciale hoes om je spa af te dekken, op de momenten dat je hem niet gebruikt. Zo voorkom je namelijk dat er viezigheid in de spa terecht komt, zoals takjes, blaadjes, insecten of veren. Daarnaast blijft het water ook warmer, waardoor je de spa minder hard hoeft te verwarmen bij de volgende spa-sessie. Ook kun je het water het beste regelmatig laten stromen, want zo voorkom je dat de spa een broedplaats van bacteriën wordt.

Houd het water vers

Het is beter om je spa te vullen met leidingwater, omdat dit water het beste reageert met producten voor de schoonmaak en het onderhoud van jacuzzi’s. Vervang het water in zijn geheel om de 3 of 4 maanden, dan kun je meteen met een doekje langs de binnenkant van de spa om deze schoon te maken. Daarnaast is de juiste pH-waarde belangrijk, deze moet tussen de 7,2 en 7,8 liggen. Dit kun je testen met een speciale teststrip of een elektronische meter. WIjkt de pH-waarde af, dan heb je hiervoor speciale pH-verbeteraars. Let er wel op dat je de juiste optie gebruikt voor een te hoge of te lage pH-waarde.

Desinfecteer het water

Het is natuurlijk ook van groot belang dat het water geen bacteriën bevat, daarvoor kun je chloortabletten gebruiken. Dit mag je pas doen als het meer dan een uur geleden is dat je de pH-verbeteraar hebt gebruikt. Chloor desinfecteert het water en je kunt met een chloordrijver ervoor zorgen dat er een continue chloorafgifte is. Het is slim om dit in de avond te doen, want je moet minimaal 6 uur wachten voor je weer gebruik kunt maken van je spa.

Cookieinstellingen