De voordelen van kleurentherapie

Foto:

In bepaalde soorten infraroodsauna’s kun je kleurentherapie vinden. Bij kleurentherapie maak je gebruik van LED verlichting in verschillende mogelijke kleuren. Dit helpt om lichaam en geest te stimuleren. Het combineren van de kleurentherapie met een infraroodsauna, kan erg veel voordelen met zich meebrengen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Goed voor de weerstand

De verschillende kleuren bij kleurentherapie hebben verschillende effecten op je lichaam en je geest. Zo heeft de kleur rood een positief effect op je weerstand. Daarnaast geeft rood een verhoogde fysieke energie en vitaliteit, wat natuurlijk ook een goede invloed heeft op je gezondheid. Ook de witte lampen hebben een goede toevoeging voor je gezondheid. Het witte licht verhoogt namelijk het vitamine D-gehalte in je lichaam, wat ook in onderzoeken is aangetoond. Vitamine D is erg belangrijk voor je weerstand en draagt bij aan sterke botten, spieren en tanden.

Herstelt de verstoorde balans

Kleuren hebben veel invloed op je humeur en de balans in je lichaam. Je geestelijke en lichamelijke gesteldheid wordt vaak herleid naar de zeven chakra’s. Elke chakra staat voor een ander deel van je lichaam. Men gelooft dat het invloed heeft op je lichaam, wanneer je chakra’s uit balans zijn. Met kleurentherapie kun je de balans helpen herstellen. Rood helpt bij stabiliteit, blauw verhoogt kalmte en innerlijke vrede, en groen ondersteunt de balans en harmonie in je lichaam. Je komt in een infraroodcabine met kleurentherapie weer tot rust, omdat je je chakra’s weer terug in balans kunt brengen met de verschillende kleuren.

Stimuleert belangrijke lichaamsfunctie

De verhoogde lichaamstemperatuur in een infraroodcabine heeft een aantal voordelen voor het lichaam. Zo stimuleert dit de stofwisseling en worden afvalstoffen beter verwijderd uit het lichaam. Dat is erg goed voor je gezondheid. De verschillende kleuren werken hieraan mee, door het lichaam te kalmeren en spierherstel te bevorderen. Je lichaam wordt dus vanbinnen en vanbuiten hersteld. Door de ontspannende werking van de kleuren en de infraroodsauna slaap je bovendien beter. Dit heeft ook een positieve werking op je lichaam, omdat een goede nachtrust ook belangrijk is voor het herstel van je lichaam.



Cookieinstellingen