De fiets van het heden en van de toekomst

Foto: Digital Newsgroup

De fiets elektrisch is de fiets van het heden en nadrukkelijk ook van de toekomst. Zoveel is zeker als we kijken naar de populariteit van de e-bike, geschikt voor jong en oud en voor dames en heren. Zeker de jongere doelgroep blijkt meer en meer overtuigd van de voordelen van de elektrische damesfiets. Wat die voordelen zijn? Daarover lees je hier echt alles!

Vergt wel degelijk inspanning!

Om maar meteen een misverstand uit de weg te nemen; fietsen op een e-bike vergt wel degelijk inspanning. Er is sprake van trapondersteuning, en dus trap je zelf wel degelijk bij. Je verbruikt weliswaar wat minder calorieën dan op de gewone fiets, er is wel degelijk sprake van calorieverbruik. Omdat de fiets zo prettig fietst en zo comfortabel is, pak jij jouw e-bike veel vaker en zo kom jij echt wel aan de benodigde lichaamsbeweging per dag hoor.

Een snelheid tot wel 25 kilometer per uur

Met een elektrische fiets haal je snel en gemakkelijk een snelheid van 25 kilometer per uur. Daardoor ben je snel op de plaats van bestemming. De e-bike is dan ook mateloos populair onder ouderen en jongeren. Niet voor niets zie je ook steeds meer studenten op deze speciale fiets naar school gaan. Mooi is dat jij de elektrische fiets gemakkelijk kunt parkeren. Je zet ‘m bij wijze van spreken op de stoep voor de ingang, en dat is als je met de auto gaat wel anders. Dan moet je vaak nog op zoek naar een parkeerplaats. En vind je die al op loopafstand, dan schrik je tegenwoordig van het parkeergeld dat je moet betalen. 

Per saldo is een e-bike altijd goedkoper

Over betalen gesproken. In eerste aanleg betaal je inderdaad nog steeds wel een aardig bedrag voor een elektrische fiets. Aan de andere kant; je krijgt niet te maken met kosten voor diesel of benzine en je hoeft eveneens geen wegenbelasting te betalen. Ook heeft een elektrische fiets amper onderhoud nodig. Per saldo ben je met een e-bike dus veel goedkoper uit in vergelijking met een auto. Nog een reden dus om voor deze bijzondere fiets te kiezen. 

Geen sprake van CO2 uitstoot

Een elektrische fiets is bovendien veel beter voor het milieu. Er is geen sprake van CO2 uitstoot, dit in tegenstelling tot de auto. Ook maakt een elektrische fiets geen lawaai. Dit is bij een dieselauto wel ander. De buurt zal dus blij met je zijn als jij de oude diesel inricht voor een elektrische fiets. Het is dus al met al geen wonder dat meer en meer mensen besluiten te kiezen voor een elektrische fiets.  En dat geldt voor zowel jong als oud.  Wil je dus en snel op de plaats van bestemming zijn en wil je ook nog eens snel ter plaatse zijn? Kies dan voor een elektrische fiets. Gemak dient de mens en als jij je het zelf gemakkelijk wilt maken, dan kies jij ook voor een dames of een heren e-bike van een specialist. 

Cookieinstellingen