Als je overweegt Glow te bezoeken, wordt je getrokken om reviews op Tripadvisor te checken. Daaruit blijkt helaas dat enkele meningen suggereren dat de aantrekkingskracht van Glow in een dalende trend zit. Bezoekers geven aan dat er minder grote projecten zijn en de elementen van interactie, zoals licht gecombineerd met geluid, ontbreken.
Critici merken op dat grote projecties zoals die op de Catharinakerk ontbreken. De laatste keer dat deze op de route lag was in 2018. Ook de grootse werken van De Cagna Luminarie, de lichtbogen op de Demer in 2010 en de kathedraal op het Stadhuisplein in 2015, worden gemist door trouwe bezoekers.
Grote gevelprojecties, waarbij gebouwen lijken te bewegen of instorten, zijn in recentere jaren minder aanwezig geweest. In 2018 liet Dirk van Poppel de Lichttoren bijvoorbeeld heel realistisch 'dansen', en ook het Hooghuis en andere grote gebouwen werden voorheen door grote projecties in beweging gebracht.
Ronald Ramakers, sinds 2016 directeur van Glow, geeft aan dat ze niet ieder jaar grotere en meer dynamische projecties kunnen maken. Ze proberen echter de festivalroute een mooi ritme te geven. Als uit hun bezoekersonderzoek blijkt dat er echt een hoogtepunt gemist wordt, bekijken ze een volgend jaar of ze dat beter kunnen doen.
In 2025 vindt de twintigste editie plaats, een jubileum dus. Ramaker kondigde aan dat ze zullen wat hoogtepunten uit de afgelopen jaren terug laten komen. Ze zullen het publiek vragen welke werken zij graag nog een keer terug willen zien.
Is Glow minder spectaculair dan voorheen of zijn de bezoekers gewoon verwend geraakt? Dat blijft de vraag. Wat denkt u? Laat uw mening horen.