Op de koude winterochtend van 3 januari vindt een tragisch incident plaats op de A2 ter hoogte van Best. Tijdens het afhandelen van een aanrijding wordt politie-agente Jolanda Goijarts geschept door een auto, met fatale gevolgen. Ook de 50-jarige bestuurder uit Vught komt ter plekke om het leven.
De gebeurtenis roept herinneringen op bij voormalig politieman Cor Louwers, die zelf betrokken was bij een schietincident op de Heezerweg in Eindhoven en het trieste overlijden van zijn collega, Jolanda Goijarts, enkele jaren later. De nasleep van deze heftige gebeurtenissen resulteerde in een partiële vorm van PTSS voor Louwers.
De gebeurtenissen en het langdurige onderzoek hebben diepe emotionele wonden achtergelaten bij Louwers. Hij vergelijkt zijn emotionele pijn met een onuitwisbare kras op een elpee, die steeds opnieuw tot pijn leidt. Het jarenlange onderzoek en het verlies van zijn geliefde collega hebben een blijvend litteken achtergelaten op zijn ziel.
Louwers, die pas na tien jaar de symptomen van PTSS herkende, beschrijft hoe zijn voormalige collega Irene Kersten zijn steun en toeverlaat werd, zelfs nadat ze het politievak hadden verlaten. Kersten lanceerde het boek 'Een avontuurlijk leven', waarin Louwers zijn emotionele reis deelt, op basis van gesprekken die ze in coronatijd voerden.
Het verhaal van Louwers toont de kracht van het verwerkingsproces en de steun die cruciaal zijn bij het omgaan met traumatische ervaringen. Het boek bevat naast pijnlijke herinneringen ook mooie anekdotes uit Louwers' carrière, waarbij de steun van collega's en dierbaren een essentiële rol speelde.